top of page
Szukaj
  • ZdjÄ™cie autoradollycollective

De geluiden van het onderwater-landschap



Deze week hebben we in het water de wondere wereld van geluid onderzocht.

Drijvend op het water hoor je de geluiden van het leven aan je voorbijgaan. De wind die voorbij raast en speelt met de bladeren, de masten van de boten die hevig heen en weer klinken, een trein die passagiers naar hun bestemming brengt, de vrouw die op haar woonboot rinkelend de afwas doet, blaffende honden die elkaar ontmoeten, het geroezemoes van voorbijgangers.. Terwijl het constante ritme van het water onder en langs je door blijft kabbelen en je de repetitieve hartslag hoort van de golven die op het strand breken.

Hoe zou deze wereld klinken vanuit het water zelf? Vanuit het organisme dat deze hartslag voortbrengt. Kunnen we ons onderdompelen in het water en luisteren naar wat ze ons te zeggen heeft?

Samen met Robbi Meertens, geluidsontwerper, hebben we met een hydrofoon (onderwater-microfoon) de geluiden van het onderwater-landschap opgenomen. We hebben onszelf in het water geplaatst en gingen een spel aan met de beweging van het water en de beweging van ons lichaam. Beluister dit geluidsfragment om een impressie te krijgen. Maak een comfortabel plekje, sluit je ogen en laat je meevoeren.






 


10 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Binnenin

bottom of page